Bitki wolowe rolada

Lub zapewne być przedmiot lepszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie czysty i chrupiący kotlet schabowy usmażony na wygrana i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, pragnie być porządnie roztłuczony - na tyle, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i razem nie tak bardzo, by kotlet nie był za mały, inaczej straci na soczystości. Też w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w dobrej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by kupiło dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam zwyczajny tłuczek do ciała, którym będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy znaczniejszej kwocie kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy gramy do nich ciało nieco niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w sklepach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością sprzedaje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko opaść z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w wysokiej sumy, albo z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie grup i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo dostępna w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i drugim otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli chce nam, aby całe nasze steki były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, wtedy nie ma skuteczniejszego rozwiązania, gdy właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest zatem taki spory nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w utrzymaniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy potrafiło się zdawać.