Garderoba co to jest

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Wówczas nie tylko okazja na zdjęcie kilku zbędnych kilogramów, ale też na wymianę swoich nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na mięsie i nabiale oraz wzięcia ze zdrowia, jakie proponują nam sałatki.

Witaminy
Sałatki są prawdziwą bombę witaminową. Służą nam one ludziach składników potrzebnych do normalnego funkcjonowania organizmu. Polacy wciąż a mają ochotę do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Więc naprawdę dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca i nadciśnienie są jeszcze jedną z istotnych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność
Warzywa są o wiele dużo delikatne niż ciało i nabiał. Mniej trwają w systemie pokarmowym, dzięki czemu po ich spożyciu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie przynoszą one wywiadów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest dlatego silniejsza i bezpieczniejsza dla polskiego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania
Przygotowywanie sałatek nic nie jest trudne, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że wyprodukujemy je wyjątkowo szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z których potrzebujemy osiągnąć sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W przeciągu paru chwili jesteśmy cały i odżywczy posiłek.

Kaloryczność
Zanim nadejdą jasne i ciepłe dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najskuteczniejszym sposobem, by uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada żyć ona o moc smaczniejsza z dawnych polskich bigosów i schabowych. Co więcej, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie potrzeba być szefem kuchni. Wystarczy inwencja i wyobraźnia. To właśnie z nas chce, z jakich składników stworzymy naszą ważną i trwałą sałatkę.