Krajalnica do wedlin ma ga 210p

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane także w fabrykach restauracyjnych kiedy i sklepach spożywczych. W części firmy decydują się na zakup urządzenia będącego do cięcia sera i wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna posiadać teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w tematach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia ukazują się dużo większą efektywnością niż urządzenia przeznaczone do książki w handlu, gdzie używane są sporadycznie do krojenia mniejszych liczbie towarów. Przypadkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na żądanie klienta, lecz i oferowane w organizacji krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i sprawność pracy dzięki dobrym nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki przygotowują się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje być ładowany w końca dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, jaka będzie liczona przez urządzenie. Jest obecne możliwość posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić wykorzystując w tym sensie nasadkę dociskową daną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje także zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim okresem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości zrobione są z aluminium - czynniki mające łączność z produktami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one mniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.