Krajalnica oleole

Szatkownica do warzyw elektryczna jest niezwykle istotnym narzędziem w urzędach gastronomicznych. Codzienne krojenie wielokilogramowych ilości innego typie warzyw w sposób ręczny znacznie podwyższa koszty produkcji oraz wydłuża czas przygotowania zaplecza przed rozpoczęciem restauracji czy czas przygotowania posiłku w interesach żywienia zbiorowego takich jak szkoły, domy spokojnej starości czy szpitale.

Wielkim wyborem stoi się wtedy zakup szatkownicy do warzyw, która również będzie jeszcze spełniać funkcję szatkownicy do owoców. Niezależnie od charakterze prowadzonej placówki gastronomicznej warto zdecydować się na kupno szatkownicy do profesjonalnego użytku. Cechuje się ona dużo poważną wydajnością (nawet do 300 kg/h) i odpornością, posiada wszystkie niezbędne dokumenty i zrobienia oraz zbudowana jest z pewnej jakości materiałów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W większości wypadków urządzenie spowodowane jest ze zwykli nierdzewnej i zajmuje magnetyczny system zabezpieczenia i hamulec silnikowy, zapewniający bezpieczną obsługę przez użytkowników. Do wyboru mamy także zasilanie 230V lub na tzw. siłę, czyli 400 V, w zależności z posiadanej w domu instalacji elektrycznej. Szatkownica do warzyw elektryczna jest wiele różnych, łatwo wymiennych tarcz, które sprawiają, że warzywa i owoce mogą przybierać kształt wiórków, plastrów lub kostek, a ponadto specjalną przystawkę do stworzenia frytek. Osobny wsad o wymiarze półksiężyca służy do krojenia warzyw typu kapusta, seler, a inny podłużny wsad dany jest do warzyw długich. W jakiejś chwili możemy również dobierać kolejne akcesoria według potrzeb. Danie nie winno stanowić użytkowane do punktów, do których nie jest określone jak np. krojenie sera. Przy zakupie szatkownicy do warzyw należy mieć, że nie stanowi więc co prawda urządzenie o wysokich rozmiarach, ale zwykle stanowi ok. 30 kilogramów. Na rynku znajdziemy duży wybór opinii oraz wzorów, dzięki czemu dobranie odpowiedniego wyposażenia nie sprawi wielu problemów.